سیستم برودتی

انواع سیستم برودتی

زندگی روزمره انسان‌ به شکلی است که همواره با گروهی از نیاز‌ها همراه است و او تلاش می‌کند تا با استفاده از علم و تکنولوژی این نیاز‌ها را رفع کند و به زندگی خود کیفیت بیشتری ببخشد. از مهم‌ترین این نیاز‌ها می‌توان دمای هوا یا همان سرما و گرما را نام برد که در زندگی انسان اهمیت بسیار زیادی دارند. تولید گرما با استفاده از آتش توسط انسان‌های نخستین آغاز شد و تا کنون ادامه دارد اما تولید سرما به اندازه گرما کار آسانی نیست. در واقع می‌توان بیان کرد اساس کار سیستم‌های برودتی، خنک کردن و سرما سازی است. پیشنهاد می‌شود در ادامه این مطلب همراه شوید تا کارشناسان سایت پیشرو صنعت آزما بیشتر درباره اساس کار سیستم‌های برودتی و انواع آن‌ها برای شما عزیزان توضیح دهند.

اساس کار سیستم‌های برودتی چگونه است؟

معنای لغوی برودت، سرد شدن و یا خنک شدن است. سرما نمونه ای از انرژی‌ها است و حالت وجود آن به شکلی است که گرما وجود نداشته باشد؛ یعنی این حالت را می‌توان این گونه بیان کرد که هر جسمی که دمای بالایی دارد گرم است و هر جسمی که دمای پایین‌تری دارد، خنک‌تر است. گرما یک انرژی است و از شکلی به شکلی دیگر می‌تواند تبدیل شود اما در مقابل سرما فقط با کاهش گرما می‌تواند ایجاد شود؛ به همین دلیل تولید سرما کار راحتی نیست. سیستم‌های برودتی به گونه ای عمل می‌کنند که گرما را مرتبا از جسمی به جسم دیگر انتقال می‌دهند و با این انتقال باعث کاهش دما و در نهایت خنک شدن جسم مورد نظر می‌شوند.

انواع سیستم‌های برودتی

سیستم‌‌های برودتی هر کدام اساس کار و مکانیزم ویژه خود را دارند و بر همین اساس در 3 گروه زیر جای می‌گیرند:

  1. سیستم برودتی نمونه تبخیری
  2. سیستم برودتی نمونه تراکمی
  3. سیستم برودتی نمونه جذبی

هر کدام از این سیستم‌های برودتی ویژگی‌های خاص خود را دارند که در ادامه آن‌ها را با هم بررسی می‌کنیم.

سیستم برودتی نمونه تبخیری

سیستم تبخیری جزو قدیمی‌ترین نمونه‌های سیستم‌های برودتی است که انسان از آن استفاده کرده است و در حال حاضر هم نیز کاربرد‌های متعددی برای بهبود اوضاع زندگی انسان‌ها به همراه دارد. همان گونه که از نام این سیستم‌ها مشخص است عملکرد سیستم‌های برودتی تبخیری با عملیات تبخیر انجام می‌شود. این عملیات با کمک مایعات و حرارت شکل می‌گیرد به گونه ای که مایعات روی یک جسم گرم قرار می‌گیرند و با استفاده از دمای این جسم تبخیر می‌شوند تا در نهایت جسم مورد نظر گرما از دست داده و خنک می‌شود. سیستم‌های برودتی تبخیری در دو نوع مستقیم و غیر مستقیم وجود دارند و در مناطق خشک بازدهی بیشتری دارند. از مثال‌های ساده و ملموس در حوزه سیستم‌های برودتی تبخیری، می‌توان کولر‌های آبی را نام برد که بدون آسیب به محیط زیست و مصرف انرژی بالا به خنک کردن منازل می‌پردازند. خنک کردن کولر‌های آبی با استفاده از آب و پوشال انجام می‌شود به شکلی که با ریختن آب روی پوشال‌ها و عبور هوا از میان آن‌ها، گرما از پوشال‌ها به آب جریان پیدا کرده و در نتیجه باعث خنکی هوا می‌شوند. نمونه ساده سیستم‌های برودتی تبخیری همین کولر آبی است و نمونه‌های پیچیده‌تر شامل ایرواشر، اکونوپک و… می‌شوند.

سیستم برودتی

محصولات مرتبط: سایت گلس جوشی دانفوس Danfoss مدل SGI 12s کد 0036-014

سیستم برودتی نمونه تراکمی

سیستم‌های برودتی تراکمی با الهام گرفتن از دانش ترمودینامیک و تلاشی 30 ساله از سال 1805 تا 1834 طراحی و تولید شده‌‌اند تا باعث پیشرفت زندگی انسان‌ها و امکانات آن‌ها شوند. به طور کلی اساس کار این سیستم‌های تراکمی با استفاده از یک سیال است تا با عملیات تقطیر و تبخیر باعث گرفتن گرما، دفع آن و در نهایت خنکی هوا شوند. سیال نام برده شده در واقع همان گاز خنک کننده کولر‌های گازی است که با افزایش فشار به کندانسور ورود کرده و گرما را کاهش می‌دهد و به حالت مایع تبدیل می‌شود تا وارد شیر انبساط شود و در نهایت با کاهش فشار و جذب گرما باعث خنکی هوای محیط شود. مثال‌هایی از سیستم برودتی تراکمی به شکل زیر هستند:

  • سرد خانه‌های صنعتی
  • کولر‌های گازی
  • کولر‌های اتومبیل‌ها
  • یخچال‌های خانگی و صنعتی

این سیستم‌های برودتی تراکمی دارای مواردی مثبت و منفی هستند که می‌توانید آن‌ها را در ادامه متن مشاهده کنید.

نقاط مثبت سیستم‌های برودتی تراکمی عبارتند از:

  1. راندمان و توان فوق العاده بالا
  2. قابلیت ظرفیت‌های متعدد
  3. جلوگیری از افزایش رطوبت هوا
  4. استفاده طولانی مدت از سیال و گاز

نقاط منفی سیستم‌های برودتی تراکمی عبارتند از:

  1. استفاده از انرژی و برق زیاد
  2. افزایش گرمایش کره زمین
  3. تخریب لایه اوزون O3
  4. هزینه‌های نصب و تعمیر گزاف
  5. آسیب به محیط زیست در اثر سیال‌ها

سیستم برودتی

محصولات مرتبط: رگلاتور فشار دانفوس Danfoss مدل 22 KVL کد 034L0045

سیستم‌های برودتی نمونه جذبی

اگر بخواهیم اساس کار این نمونه سیستم‌ها را شرح دهیم باید با مثال یخچال‌های نفتی کار خود را آغاز کنیم. سیستم‌های برودتی جذبی برای انرژی ورودی خود به منابع حرارتی نیاز دارند و این منابع حرارتی معمولا از خورشید و دیگر منابع تامین می‌شوند‌. نحوه عملکرد این سیستم‌ها به شکلی است که در ابتدا آب و آمونیاک با استفاده از یک ژنراتور و ایجاد فشار لازم، گرم شده و کاملا از هم جدا می‌شوند تا دو مایع رقیق و غلیظ برای ادامه عملکرد سیستم برودتی ایجاد شوند. سپس محلول غلیظ با گذر از کندانسور خنک و مایع می‌شود تا وارد مبدل حرارتی شده و با جذب گرما و اختلاف فشار عملیات خنک سازی را به پایان برساند. این سیستم هم دارای نقطه‌های قوت و ضعف است که آن‌ها را برای شما عزیزان ذکر کرده‌ایم.

نقاط قوت سیستم‌های برودتی جذبی عبارتند از:

  1. ماندگاری بالا
  2. هزینه‌های مقرون به صرفه
  3. استفاده از انرژی خورشیدی به جای برق
  4. جلوگیری از هدر رفتن انرژی
  5. عدم نیاز به گاز‌های CFC

نقاط ضعف سیستم‌های برودتی جذبی عبارتند از:

  1. بازدهی اندک
  2. هزینه‌های نصب و تعمیر گزاف

سیستم برودتی

محصولات مرتبط: آنتی فریز (ترموستات تک مرحله) جانسون کنترل Johnson Controls مدل A19ACA-28C

سخن آخر

در طول این مطلب با اساس کارکرد انواع سیستم‌های برودتی آشنا شدیم و مزایا و معایب هر کدام را بررسی کردیم. به طور کلی این سیستم‌ها از هر مدلی که باشند در نهایت هدفی مشترک دارند و آن هدف ایجاد تعادل در هوا و خنک کردن محیط است تا مواد غذایی با استفاده از سرما فاسد نشوند و همچنین محیط زندگی ما در فصل‌های گرم سال از هوای مطبوع و خنکی برخوردار باشد. مجموعه پیشرو صنعت آزما با چندین سال سابقه در خصوص انواع تجهیزات تاسیساتی آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است، فقط کافی است نام این مجموعه را در تلفن همراه خود جستجو کرده یا با استفاده از شماره تماس‌های قرار گرفته با کارشناسان ارتباط برقرار کنید تا محصولاتی باکیفیت و قیمت مناسب را به صورت آنلاین بتوانید تهیه کنید.

پیام بگذارید

کلیه فیلدهای مشخص شده با ستاره (*) الزامی است