پیشرو صنعت آزما
Search
Search
Close this search box.
شیر حساس به زلزله

شیرهای حساس به زلزله چه نوع شیرهایی هستند؟ این سوال ممکن است برای خیلی از افراد پیش آمده باشد. هر ساختمانی که به گاز متصل است، باید یک شیر حساس به زلزله داشته باشد. نصب شیر حساس به زلزله، یکی از راه‌های موثر برای اطمینان از عدم وقوع انفجار بعد از زلزله یا آتش­سوزی است. نصب این شیرها باعث می‌شود در جریان زلزله یا آتش‌سوزی به صورت اتوماتیک قطع شوند، تا از آتش­سوزی جلوگیری شود.

یکی از شرکت‌هایی که در زمینه تولید این شیرها فعالیت می‌کند، سایت پیشرو صنعت آزما است که جدیدترین مدل‌های شیرهای قطع کن را تولید می‌کند. با مراجعه به سایت، می‌توانید مدل‌ها را ملاحظه کنید.

شیر حساس به زلزله چیست؟

یکی از روش‌هایی که به­طور اتوماتیک در هنگام زلزله بزرگ، آتش­سوزی یا ترکیدگی لوله می‌توان از آن استفاده کرد، نصب شیرهای حساس به زلزله است که در حین زلزله به صورت اتوماتیک قطع می‌شود. نصب شیرهای حساس به زلزله، یکی از تجهیزات جانبی اصلی برای نصب در ساختمان است که هم برای گاز طبیعی و هم کاز مایع قابل استفاده است‌.

شیر حساس به زلزله روی کنتور گاز نصب می‌شود‌. این شیرها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که در صورت نشت گاز یا ترکیدگی، جریان گاز قطع شده و مانع از انفجار ساختمان می‌شود. شیرهای قطع کن اتوماتیک به صورت دقیق کار می‌کنند. اگر این شیرها در معرض زلزله ۵ ریشتری یا بیشتر قرار بگیرند، حسگر شروع به فعالیت می‌کند تا شناور شیر را آزاد کند. این کار باعث مسدود شدن خط لوله شده و از ورود گاز به داخل ساختمان جلوگیری می‌کند.

شیر حساس به زلزله

بیشتر بدانید: لوله کشی گاز ساختمان‌ها چه استانداردهایی دارد؟

انواع شیرهای حساس به زلزله

شیرهای حساس به زلزله شیرهایی هستند که در مواقع ضروری، جریان گاز را به صورت خودکار و اتوماتیک قطع می‌کنند. این نوع شیرها دو نوع هستند:

  1. شیر حساس به زلزله مکانیکی
  2. شیر حساس به زلزله الکتریکی

شیر حساس به زلزله مکانیکی

همانطور که از نام این شیر مشخص است به صورت مکانیکی باز و بسته می‌شوند. داخل محفظه این شیرها، یک گوی حساس به زلزله وجود دارد که در صورت وقوع زلزله با قدرت حداقلی ۴ ریشتر، این گوی به حرکت درآمده و موجب بسته شدن مسیر جریان گاز در خط لوله خواهد شد. البته گوی داخل محفظه شیرهای مکانیکی، خود به تنهایی موفق به بسته شدن مسیر جریان گاز نمی‌شوند، بلکه بواسطه مکانیسمی طراحی شده است در آن، به میله‌ای فرمان می‌دهد تا جریان گاز را به طور کامل قطع کند. در صورت وقوع زلزله‌ای مهیب و پر خسارت، امکان آسیب به این شیر وجود دارد که در این صورت به استفاده دوباره از آن توصیه نمی‌شود.

شیر حساس به زلزله الکتریکی

شیرهای حساس به زلزله الکتریکی بر اساس امواج نوع P عمل می‌کنند که این امواج، بین ۱۰ تا ۶۰ ثانیه قبل از وقوع زلزله به وجود می‌آیند. درواقع سنسوری درون شیرهای حساس به زلزله وجود دارد که در صورت تشخیص این امواج یا دیگر امواج غیرمعمول، بلافاصله دستور قطع جریان گاز را صادر کرده و از خطرات احتمالی جلوگیری می‌کند. نوع دیگری هم از این حسگرها وجود دارند که حسگرهای حساس به گاز کربن منواکسید می‌باشند و در صورت تشخیص گاز، خطر مورد تشخیص واقع شده و سیگنالی را ارسال می‌کند تا شیر در مسیر جریان گاز بسته شود که به این نوع حسگر، نشت‌یاب گاز نیز گفته می‌شود.

اجزا تشکیل دهنده شیر حساس به زلزله

شاید برایتان جالب باشد که بدانید در ساختار شیری با چنین قابلیتی از چه قطعات استفاده شده است که در ادامه اشاره می‌کنیم.
عملگر: از قطعه حسگر و یا سنسور، فرمانی را دریافت کرده و عمل قطع جریان را نیز اجرا می‌کند.
حسگر: قطعه‌ای از شیر حساس به زلزله گاز است که لرزش و یا موج P را حس کرده و خطر را تشخیص می‌دهد.
وسیله قطع جریان: قطعه دیگری از شیر حساس به زلزله گاز وسیله قطع جریان است که از حسگر فرمان را دریافت کرده و جریان گاز را قطع می‌نماید.

اهمیت نصب شیر حساس به زلزله

زمین لرزه‌هایی که قدرتشان زیاد است، باعث شکستگی لوله‌های گاز و نشتی گاز می‌شوند. بیشترین خساراتی که بعد از زلزله اتفاق می‌افتد، بیشتر به دلیل نشتی گاز و آتش‌سوزی است. نصب شیر حساس به زلزله باعث می‌شود، ساختمان و محل زندگی شما در برابر نشت گاز حاصل زلزله و آتش سوزی در امان بماند.

محصولات مرتبط: اسلم شات آف ولو Slam Shut Off Valve الستر جیوانز elster jeavons مدل S300

در هنگام زلزله شاید حضور ذهنی در مورد خط گاز خانه نداشته باشید. نصب شیر حساس به زلزله این امکان را به شما می‌دهد که بدون توجه به زلزله بر روی رفاه خانواده خود تمرکز کنید. پس از زلزله اطمینان پیدا کنید که شیر خطوط گاز آسیب ندیده است؛ سپس شیر را مجدد تنظیم کنید.

شیر حساس به زلزله

بیشتر بدانید: هشدار دهنده گاز مونوکسید کربن چیست؟ راه انتخاب بهترین آن کدام است؟

شیر حساس به زلزله چگونه عمل می‌کند؟

نحوه‌ی عملکرد شیرِ حساس به زلزله بسیار ساده است. شیر بر روی کنتور گاز نصب می‌شود؛ جایی که کنتور به لوله‌های گاز خانه متصل می‌شود. در واقع می‌توان این شیر را به عنوان آستانه‌ای بین منبع گاز و خانه در نظر گرفت. به طور معمول گاز از این آستانه عبور می‌کند همانطور که از سایر قسمت‌های لوله عبور می‌کند. با این حال در زمان وقوع زلزله، شیر این آستانه را می‌بندد و جریان گاز به داخل خانه قطع می‌شود.

در داخل شیر، یک توپ فلزی وجود دارد که روی حلقه‌ای بالای مسیر گاز عبوری، معلق است. در صورت وقوع زلزله، لرزش باعث خارج کردن این توپ فلزی از جای خود می‌شود؛ توپ در گذرگاه زیر آن می‌افتد و جریان گاز را مسدود می‌کند. تا زمانی که شیر را مجددا تنظیم نکنید گاز نمی‌تواند وارد لوله‌ها و وارد خانه‌ی شما شود. برای تنظیم مجدد شیر زلزله، تنها کاری که لازم است انجام دهید این است که توپ فلزی را به حالت اولیه‌ی خود بازگردانید.

چگونگی نصب شیرهای حساس به زلزله

نصب شیرهای حساس به زلزله بسیار آسان است. ابتدا باید منبع اصلی گاز خانه قطع شود. سپس لوله تامین گاز خانه را از کنتور گاز جدا می‌کنند. در مرحله بعد دستگاه حساس به زلزله مابین لوله‌های گاز و کنتور قرار داده می‌شود. بعد از قرار دادن دستگاه، شیر را مستقیما به انتهای جعبه تامین می‌چسبانند. محفظه سوپاپ که شبیه یک سیلندر است، رنگ متفاوتی دارد که قابل تشخیص است. در نهایت شیر را به خود لوله‌های خانه وصل می‌کنند تا اطمینان پیدا کنند که درست کار می‌کند یا نه.

شیر حساس به زلزله

محصولات مرتبط: اسلم شات آف ولو Slam Shut Off Valve الستر جیوانز elster jeavons مدل S100

در هنگام نصب شیرهای حساس به زلزله به چه نکاتی باید توجه کرد؟

  • این نوع شیرها را باید نصاب اداره گاز انجام دهد.
  • در زمان نصب مراقب باشید؛ چون سریعا بسته می‌شود، ممکن است جریان گاز را قطع کند.
  • شیرهای حساس به زلزله باید در فاصله یک تا یک و نیم متری زمین نصب شوند.
  • لوله باید تمیز باشد و هیچ گونه گرد و خاکی نداشته باشد.
  • جهت فلش شیر قطع کن حساس به زلزله باید هم راستا جهت فلش جریان گاز باشد.
  • هر دو طرف شیر حساس به زلزله باید به لوله متصل شود.
  • این شیرها چون به زمین لرزه حساس هستند، باید در جایی نصب شوند که فعالیت‌های حرکتی ساختمان را درک کنند.

بیشتر بدانید: گلاب ولو چیست ؟ چه کاربرد دارد ؟ مزایا و معایب

نکاتی که در خرید شیرهای حساس به زلزله باید دقت کنید

اگر قصد خرید شیرهای حساس به زلزله را دارید، نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • قیمت شیر حساس به زلزله: قیمت شیر، بسته به نوع، سایز شیر و تجهیزات مورد استفاده برای نصب و شرکت نصب کننده متغیر است.
  • انتخاب شیر زلزله: برای انتخاب شیر از یک برند معتبر، با یک مرکز اعلام حریق تماس بگیرید.
  • محل خرید شیر زلزله: این شیرها را می‌توانید از سایت پیشرو صنعت آزما که دارای نمایندگی مجاز است، خریداری کنید.
  • برای نصب شیرهای زلزله، از کسی که به نصب این شیرها وارد است کمک بگیرید.

مزایای استفاده از شیرهای حساس به زلزله

نصب شیرهای حساس به زلزله مزایایی دارد که به شرح زیر است:

  • قیمت مناسب و ارزان
  • دارای هزینه نگهداری و تعمیر بسیار کم
  • از طول عمر بالایی برخوردار هستند.
  • نصب و راه‌اندازی این شیرها بسیار آسان است.
  • برای تمامی فشارهای گاز(گاز طبیعی یا مایع) قوی، مناسب هستند.
  • به نیروی برقی احتیاجی ندارند.
  • مانع از آتش­سوزی و انفجارهای بعد زلزله می‌شود.

کاربرد شیرهای حساس به زلزله

شیرهای حساس به زلزله در مکان‌هایی همچون ساختمان‌های مسکونی، تاسیسات نفت و گاز، بیمارستان‌ها، کارخانجات و مراکز عمومی کاربرد دارد؛ همچنین در مکان‌هایی که انشعابات گازرسانی به کنتور اصلی اتصال پیدا می‌کند، کاربرد دارد.

سخن پایانی

به­طور کلی می‌توان گفت، شیرهای حساس به زلزله یک زنگ هشدار هستند که در مواقع زلزله، آتش‌سوزی و نشت گاز به­طور اتوماتیک قطع می‌شوند. امروزه در ساختمان‌ها، نصب شیرهای حساس به زلزله جزو اصلی وسایل ساختمان شده است. نصب این شیرها مانع از آتش‌سوزی یا نشت گاز بعد از زلزله می‌شود؛ چون این شیر موجب می‌شود جریان گاز به صورت خودکار قطع شود.

شیرهای حساس به زلزله انواع مختلفی دارند. اگر امکان مشاهده حضوری این شیرها را ندارید، می‌توانید به سایت پیشرو صنعت آزما مراجعه کنید و انواع شیرها را مشاهده کنید. اگر سوالی درباره شیرهای حساس به زلزله، خرید یا نحوه نصب آن­ها دارید، با کارشناسان ما که شبانه روزی آنلاین هستند، به اشتراک بگذارید تا پاسخگوی سوالات شما باشند.

از کار انداختن کنتور گاز

متاسفانه با افزایش قیمت های حامل انرژی و همچنین افزایش قیمت گاز مصرفی مشترکین، تلاشها جهت ایجاد وقفه در اندازه گیری صحیح کنتور گاز افزایش یافته است و روشهایی که توسط افراد مختلف برای از کار انداختن کنتور گاز انجام می شود متفاوت و به نوبه خود جالب می باشد. توسط سازندگان کنتور گاز سعی شده است که ضعف های موجود در طراحی و ساخت کنتور گاز که موجب دستکاری می شوند، برطرف گردد ولی مع الوصف نمی توان برای تمامی آنها راه حل فنی پیدا نمود و برخی این دستکاری کنتور گاز ها را که موجب تخریب و به جا ماندن آثار دستکاری روی کنتور گاز می باشد را می توان ثابت نمود و با برخورد قانونی می توان از گسترش این معضل جلوگیری نمود.

باتوجه به شروع فصل سرما و افزایش استفاده از منابع طبیعی هم چون گاز و افزایش هزینه‌های قبض، نیاز است که به طور کلی به توضیح نکاتی بپردازیم تا ضمن صرفه جویی در منابع طبیعی، از افزایش نجومی مبلغ گاز نیز جلوگیری کنیم تا کنتور گاز هم کمی بیشتر استراحت کند. به طور کلی حدودا 45% مصرف گاز در بخش خانگی و 6% آن مربوط به بخش تجاری می‌باشد.

در واقع یعنی بخش مسکونی و تجاریِ عمومی، در مجموع بخش زیادی از مصرف گاز را به خود اختصاص می‌دهند. البته لازم به ذکر است که حداقل 30% از انرژی نهایی در ساختمان، به اشکال مختلف هدر می‌رود. اگر بتوانیم از هدر رفتن انرژی جلوگیری کنیم، در واقع مصرف انرژی را به میزان قابل توجهی کاهش داده‌ایم.

شما میتوانید در هر مرحله با توجه به نیاز خود از محصولات خط گاز دیدن بفرمایید ، تا در کمترین مدت زمان ، بهترین و با کیفیت ترین کالا ها به دست شما برسد .

شاید برای شما هم سوال شده باشد که انواع کنتور گاز چگونه هستند! در این صورت میتوانید از دیگر مقالات دیدن فرمایید.

از بخاری استاندارد و مناسب استفاده کنید. - پیشرو صنعت آزما

دستکاری کنتور گاز ، آب ، برق

پلمپ کنتور گاز باز میشه، اون قسمت شیشه ای کلن میاد بیرون، اون پایه ای که فاز رو انتقال میده توسط سیم پیچ (سیم افشان) به هم وصل می شه. هر چی تعداد دورهای سیم پیچ بیشتر باشه درصد امامش بیشتر می شه. (یه مقدار دقت کنید، خطرناکه)

آب امام: روش ۵ سال ‍‍‍‍قبل خودم: لوله ورودی به کنتور باید بریده می شه و یه سه راهی وصل می کنید. یکی از لوله ها میره تو کنتور ، اون یکی مستقیم وصل میشه به خروجی کنتور. یه شیر فلکه هم سر راهش میذارید تا درصد امامش رو کنترل کنید. لوله امام باید مخفی باشه.

گاز امام : چهار تا پیچ روی شمارنده هست که روی 2 تاش سرب بصورت پلمپ زده شده. سربها رو با چاقو در بیارید (خراب شدن مهم نیست) 4 تا پیچ باز بشه و شیشه بره کنار. 2 تا چرخ دنده که با هم درگیر هستن و هر کدام 10 تا دنده دارن رو می بینید.

از اونی که راحت تره یک در میان با ناخن گیر دنده بشکنید. با این کار وقتی چرخ دنده میچرخه یکی شماره میندازه، یکی خالی رد میکنه. این میشه امام %50 . درصد امامیتش دست خودتونه، دندونه کمتر = امام بیشتر. در آخر همه رو میبندید و یه سرب مخصوص پلمپ میگیرین (همه سند ها دارن) و با سمباده به اندازه سوراخ روی پیچ در میارید و جا میزنید. اگر روی پلمپ اصلی علامت داشت، شبیه همون رو با پیچ گوشتی یا چاقو روی پلمپ جدید میزنید.

به نقل از سایت عصر ایران : “از دستکاری کنتور گاز جدا خودداری کنید” 

همیشه راهکارهای زیادی وجود داره برای اینکه در مصرف انرژی صرفه جویی کرد و علاوه بر این موضوع، صرفه جویی در انرژی سبب می‌شود که هزینه‌های قبض خود را نیز کاهش دهید و کنتور گاز را دستکاری نکنید. بکار گیری بعضی نکات همیشگی هست و زمانیکه از آنها اطلاع پیدا کنیم، برای همیشه از آنها می‌توانیم استفاده کنیم. در این مطلب نیز، سعی بر این داشتیم تا با ترفندهای کاربردی، به کاهش قبض گاز کمک کنیم.

چگونه هزینه قبض گاز را نصف کنیم؟-پیشرو صنعت آزما

قبل از اینکه وسائل گاز سوز خود را به سیستم لوله کشی گاز طبیعی وصل نمایید لازم است به چند نکته مهم توجه داشته باشید:

1.لوله‌کشی داخلی توسط شرکت مجری تحت فشار هوا قرارگرفته و هیچگونه افت فشار درگیج (فشار‌سنج) مشاهده نشود. کم شدن فشارداخلی نشانه نشتی در لوله‌کشی گاز می‌باشد.

2.مطمئن شوید جهت لوله‌کشی از اجناس استاندارد استفاده شده باشد.

3.رگولاتور و کنتور گاز نصب شده برای ساختمانی که شما در آن زندگی می کنید ظرفیت معینی را دارد. چنانچه قصد توسعه لوله کشی داخل و اضافه نمودن وسائل گازسوز را دارید حتماً این موضوع را با شرکت ملی گاز ایران در میان بگذارید تا ضمن دریافت راهنمائی های لازم در صورتی که نیاز به تعویض رگولاتور و کنتور گاز باشد اقدام گردد.

4.توسعه لوله کشی داخلی و اضافه نمودن وسائل گازسوز توسط افراد غیر متخصص می‌تواند عواقب وخیمی را برای مشترکین به دنبال داشته باشد.

5.رگولاتور و کنتور گاز زیرنظر شرکت ملی گاز ایران و با رعایت تمامی نکات ایمنی و فنی و در محل مناسب نصب می گردد. بنابراین فقط شرکت ملی گاز ایران مجاز است در صورت لزوم محل آنها را تغییر دهد.

6.رگولاتور مجهز به وسائل ایمنی خاصی است که در صورت بروز نقص در سیستم لوله کشی شهر ، به طور اتوماتیک جریان گاز را قطع می کند تا مصرف کنندگان در معرض هیچگونه مشکلی قرار نگیرند. از دستکاری کنتور گاز و رگولاتور اکیداً خودداری نمائید و چنانچه در این تجهیزات اشکالی ملاحظه گردید سریعاً با تلفن 194 (مرکزپیام) و یا امداد گازرسانی که شماره آن در پشت قبض ذکر شده است تماس حاصل فرمائید.

7.در هنگام قطع گاز از شبکه شهر و در مرحله نخست فوراً شیر اصلی گاز را بسته و سپس شیرهای مصرفی خانگی کلیه واحدها درساختمان را ببندید.

8.راه‌اندازی مجدد لوله‌کشی گاز بایستی با حضور کلیه ساکنین و کنترل بسته بودن کلیه شیرها و نهایتاٌ تخلیه هوا ازدورترین شیرها در هر واحد و هماهنگی با شرکت گاز انجام شود.

برای جلوگیری از خطرات احتمالی دستگاری کنتور گاز و رگولاتور موارد زیر را رعایت فرمایید.

1. پنجره های دوجداره استاندارد نصب کنید

استفاده از پنجره‌ها دوجداره با قاب‌های فلزی عایق شده چوبی یا UPVC در ساختمان، نفوذ هوا از بیرون به خانه را به حداقل می‌رساند و همینطور از هدر رفتن انرژی نیز جلوگیری می‌کند. این نوع پنجره‌ها می‌تواند مانند یک عایق صوتی تا 70% از اتلاف انرژی جلوگیری کند و موجب کاهش ورود گرد و غبار ‌شود و کاهش سرعت نمایشگر کنتور گاز می‌باشد.

پنجره های دوجداره استاندارد نصب کنید - پیشرو صنعت آزما

2. عایق‌کاری کنید

برای اینکه خانه شما در زمستان گرم و در تابستان خنک بماند، عایق کاری انجام دهید. با عایق کاری می‌توانید دمای یک ساختمان را در تابستان 10 درجه خنک‌تر و در زمستان 5 درجه گرم‌تر نگه دارید. براساس نتیجه‌های بدست آمده، هرچه مقاومت حرارتی عایق، بالاتر باشد، آن عایق، حرارت کمتری را از خود عبور می‌دهد و کاهش سرعت نمایشگر کنتور گاز را در پی دارد.

عایق‌کاری کنید - پیشرو صنعت آزما

3. در و پنجره‌های ساختمان را درزبندی کنید

درز بندی کردن در و پنجره‌های ساختمان  یکی دیگر از راهکارهای جلوگیری از اتلاف انرژی می‌باشد که معمولا نخستین اقدام در فصل زمستان با درز بندی منافذ آغاز می‌شود که اتلاف انرژی را به حداقل می‌رساند. دقت داشته باشید که بهتر است درزگیرهایی انتخاب کنید که علاوه بر منعطف‌بودن، طول عمر بالایی نیز داشته باشند و در نهایت کاهش سرعت نمایشگر کنتور گاز را در پی دارد.

در و پنجره‌های ساختمان را درزبندی کنید -پیشرو صنعت آزما

4. از عایق‌های حرارتی استفاده کنید

استفاده از عایق‌های حرارتی برای کف، سقف، دیوارهای جانبی و تاسیسات بسیار توصیه می‌شود. چراکه باعث می‌شود حداقل 30 درصد از مصرف انرژی گرمایشی ساختمان‌ها کاهش پیدا کند. استفاده از عایق‌های حرارتی باعث می‌شود که سالانه معادل 1550 بشکه نفت‌‌خام، باعث صرفه جویی شود. با استفاده از مواردی که گفته شد از هدر رفتن 70 درصد انرژی گرمایشی ساختمان خود می‌توانید جلوگیری کنیدو کاهش سرعت نمایشگر کنتور گاز را در پی دارد.

از عایق‌های حرارتی استفاده کنید- پیشرو صنعت آزما

محصولات مرتبط : رگلاتور گاز رومباخ Rombach .

راه های کمک به کاهش قبض گاز و جلوگیری از دستکاری کنتور گاز و رگولاتور

1. چک کردن دودکش‌ها را فراموش نکنید

اگر هر نوع ترکی در دودکش وجود داشته باشد سبب می‌شود تا میزان زیادی از انرژی گرمایشی به هدر برود. دقت کنید که نیاز است حتما حداقل سالی یکبار دودکش‌هایتان را چک کنید. اگر دچار شکستگی یا ترک خوردگی بود حتما آن را تعویض کنید.

چک کردن دودکش‌ها را فراموش نکنید -پیشرو صنعت آزما

2. پنجره دوجداره اختراع کنیم

همانطور که در مطالب بالا بیان کردیم پنجره‌های دوجداره تاثیر بسیاری در صرفه جویی انرژی دارند. اگر منزل شما پنجره‌های دو جداره ندارد، نگران نباشید. با راهکارهای ما خودتان دست بکار شوید و پنجره دوجداره بسازید و خانه را گرم‌تر کنید.

  • دوجداره کردن پنجره با نایلون حباب‌دار

برای دوجداره کردن پنجره‌های منزلتان می‌توانید از نایلون‌های حباب‌دار استفاده کنید. اگر این نایلون‌ها را کاملا روی پنجره‌های منزل نصب کنید تا حد زیادی آنها را به پنجره دوجداره تبدیل کرده‌اید.

دوجداره کردن پنجره با نایلون حباب‌دار -پیشرو صنعت آزما

  • دوجداره کردن پنجره با نایلون ساده

پنجره هایی که دو جداره نیستند باعث تلفات حراراتی زیادی می‌شوند. یک راه حل ساده، کشیدن نایلون ساده روی پنجره هاست. اما در این مورد حتما دور تا دور آن را با چسب پهن بچسبانید. به راحتی با این روش می‌توانید در مصرف گاز صرفه جویی کنید.

دوجداره کردن پنجره با نایلون ساده - پیشرو صنعت آزما

3. در خانه رطوبت بسازیم

یکی از پیشنهادات ما به شما برای گرم نگه داشتن خانه در فصل سرد، رطوبت سازی است. برای ساختن رطوبت در خانه راه‌حل‌های زیادی هست. مثل استفاده از دستگاه بخور که فضا را مرطوب نگه می‌دارد.

پیشنهاد دیگر ما به شما، لباس‌های خود را به جای بالکن، در خانه خشک کنید. با پهن کردن لباس‌های خیس بر روی رخت آویز، رطوبت سازی را در خانه ایجاد کرده‌اید و رطوبت‌سازی سبب گرم شدن محیط خانه خواهد شد.

در خانه رطوبت بسازیم - پیشرو صنعت آزما

4. استفاده از موکت‌

اگر کف منزلتان در فصل سرما همیشه سرد است و سیستم گرمایشی از کف ندارید، برای گرم کردن خانه می‌توانید از موکت و یا فرش‌های پشمی و ضخیم‌تر استفاده کنید. البته موکت‌ها انتخاب بهتری برای گرم نگه داشتن خانه در زمستان می‌باشند. به راحتی می‌توانید با موکت‌های رنگی خانه‌ را گرم‌تر و زیبا‌تر کنید.

استفاده از موکت - پیشرو صنعت آزما

“بیشتر بخوانید : با موتورخانه هوشمند قبض گاز خود را به کمترین میزان برسانید “

5. از ورق آلومینیوم استفاده کنید

یکی از مزیت‌های ورق آلومینیوم در فصل سرد، کمک به بهتر گرم شدن خانه می‌باشد. کافیست که شما یک ورق آلومینیوم را پشت شوفاژ، برای ایجاد گرمای بیشتر قرار دهید. ناگفته نماند که این ورق آلومینیوم‌ها مانند یک عایق حرارتی عمل می‌کند و از خروج گرما نیز جلوگیری می‌کند.

از ورق آلومینیوم استفاده کنید - پیشرو صنعت آزما

6. لباس‌های بیشتری بپوشید

یکی از ساده‌ترین روش‌ها جهت صرفه جویی، پوشیدن لباس گرم می‌باشد. اگر دمای خانه را کاهش دهید و لباس بیشتری بپوشید به راحتی می‌توانید در مصرف گاز، صرفه جویی قابل توجهی انجام دهید. حتی کم کردن فقط یک درجه از دمای خانه می‌تواند هزینه گاز را تا 5% کاهش دهد.

لباس‌های بیشتری بپوشید - پیشرو صنعت آزما

7. از پرده های چین دار استفاده کنید

پرده‌های چین دار اگر کاملا پنجره را بپوشاند، از اتلاف حرارت و انرژی به مقدار زیادی جلوگیری می‌کند. این پرده ها، دو جانبه برای شما عمل خواهد کرد. چراکه در فصل زمستان از به هدر رفتن گرما و در فصل تابستان جلوی تابش شدید نور خورشید و گرم شدن منزل را خواهد گرفت. البته نکته بسیار مهم استفاده از این پرده‌ها این است که، حتما باید به گونه‌ای نصب شود که پشت آن هوا آزادانه رد و بدل نشود. برای همین نیز کافیست فاصله ریل تا دیوار کم باشد و این فاصله را پر کنید.

از پرده های چین دار استفاده کنید - پیشرو صنعت آزما

8. آیا اتاق بدون استفاده دارید؟

اگر در خانه اتاق‌های بدون استفاده دارید برای اینکه در فصل زمستان در مصرف گاز صرفه جویی کنید درب این اتاق‌ها را حتما ببندید. البته این نکته برای زمانیست که در این اتاق‌ها وسایل گرمایشی نیست و اتاق سرد می‌باشد. بسته بودن درب این اتاق‌ها سبب می‌شود که سرمای کمتری وارد فضاهای دیگر منزل شود.

9. از بخاری استاندارد و مناسب استفاده کنید.

اگر در یک فضای کوچک از یک بخاری بزرگ و یا برعکس در یک فضای بزرگ از یک بخاری کوچک استفاده می‌کنید همین کار سبب هدر رفتن انرژی زیادی در محیط شما خواهد شد. پس استفاده از بخاری استاندارد و مناسب، شرط مهمی برای صرفه جویی در انرژی می‌باشد.

محصولات مرتبط : بالانسر گاز کروم شرودر .

به این نکته‌ها نیاز دقت کنید:

  • آنقدر خانه را با سیستم‌های گرمایشی گرم نکنید که مجبور به باز کردن پنجره‌ها شوید.
  • بهتر است تخت خواب شما از پنجره دور باشد، که مجبور به بیشتر کردن دمای رادیاتورها نشوید.

10. رادیاتورها را عایق بندی کنید

اگر در ساختمان خود از سیستم رادیاتور مرکزی نصب کرده‌اید، یکی از پیشنهاده‌های ما به شما برای جلوگیری از به هدر رفتن انرژی گرمایشی، لوله‌های آب گرم و رادیاتور مرکزی را عایق بندی کنید. البته این یک کار تخصصی است و برای آن نیز حتما از متخصص آن کمک بگیرید. حتما شوفاژخانه را هر چند وقت یکبار چک کنید تا لوله‌ها دچار شکاف یا ترکیدگی نشده باشد.

رادیاتورها را عایق بندی کنید- پیشرو صنعت آزما

11. کانال های کولر را بپوشانید

یکی ار روش‌های ساده ولی تاثیر گذار دیگر، پوشاندن کانال‌های کولر  می‌باشد. پس می‌توانید خروجی کانال‌های کولر را از داخل خانه با پوششی ضخیم بپوشانید.

کانال های کولر را بپوشانید - پیشرو صنعت آزما

شاید برای شما هم سوال شده باشد که انواع کنتور گاز چگونه هستند! در این صورت میتوانید از دیگر مقالات دیدن فرمایید.