پیشرو صنعت آزما
Search
Search
Close this search box.
ابزار دقیق

    ابزار دقیق شامل ابزاری است که برای سیستم کنترل و اتوماسیون به کار می رود. کاربردی ترین تجهیزات ابزار دقیق عبارتند از: کنترلر فشار، فلومتر، فلوکنترلر، راکتور آزمایشگاهی، دکتورگازیف ژنراتور، پمپ و غیره. در واقع ابزار مزبور برای اندازه گیری، انتقال، نمایش و کنترل پارامترهای فیزیکی مثل فشار، جریان، دما، سطح مایعات و … در فرایندهای صنعتی به کار می رود. ابزار دقیق را به صورت کلی به دو گروه کنترلر و اندیکیتور (نمایشگر) دسته بندی می کنند که در ادامه به بررسی بیشتر این دو دسته خواهیم پرداخت.

پرشر سوئیچ هوا، در مدل ها و کیفیت های متفاوت در سایت موجود می باشد که می توانید محصولات را با مراجعه به لینک مشاهده نمایید.

در ادامه راجع به کنترل و اتوماسیون پروسه های صنعتی به واسطه ی ابزار دقیق، بررسی انواع تجهیزات ابزار دقیق و کاربرد گسترده ی کاربردی ترین تجهیزات ابزار دقیق در صنعت بحث خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

ابزار دقیق

کنترل و اتوماسیون پروسه های صنعتی به واسطه ی ابزار دقیق

    همان طور که گفتیم کاربردی ترین تجهیزات ابزار دقیق برای کنترل پروسه های صنعتی به کار می رود. در واقع دسته ای از این ابزار آلات وظیفه ی کنترل سطح مایع، دما، فشار و رطوبت را دارند که به این دسته از ابزار آلات دقیق، کنترلر می گویند. از طرفی دسته ی دیگری از ابزار آلات مزبور وظیفه دارند؛ دما، فشار، رطوبت و سطح مایع را نشان دهند که این دسته از ابزار دقیق را، نمایشگر یا اندیکیتور می نامند. دسته ی بعدی این ابزارها، وسایلی هستند که اطلاعات فوق را از طریق سیگنال های استاندارد انتقال می دهند. دسته ی آخر را ترانسمیتر یا منتقل کننده می گویند.

پرشر سوئیچ گاز، مدل ها و کاربردهای مختلفی دارد که با مراجعه به لینک می توانید خریداری نمایید.

بررسی انواع تجهیزات ابزار دقیق

    در این قسمت انواع کاربردی ترین تجهیزات ابزار دقیق را به طور مفصل مورد ارزیابی قرار می دهیم. با ما همراه باشید.

  • سنسور: سنسور چیست؟ این ابزار قابلیت اندازه گیری پارامترهای فیزیکی را دارد. هم چنین یکی دیگر از وظایف این ابزار، تبدیل کمیت فیزیکی به الکتریکی است. در واقع اگر بخواهیم به طور ملموس تر وظیفه ی سنسور را برایتان شرح دهیم؛ عملکرد سنسور دما را مورد ارزیابی قرار می دهیم. سنسور دما، میزان دمای محیط را اندازه گیری می کند و در نهایت آن را به سیگنال الکتریکی تبدیل خواهد کرد.
  • ترانسمیتر: ترانسمیترها در واقع ابزارهای بسیار دقیق و پیشرفته ای هستند که عمل اندازه گیری (سنسور)، تقویت و تبدیل سیگنال ها را در یک مجموعه انجام می دهند. از ترانسمیترها در پروژه های صنعتی بزرگ استفاده می کنند. چرا که فاصله ی این ابزارها تا اتاق کنترل بسیار زیاد است و فقط ابزارهای مزبور جوابگوی نیاز صنعت خواهند بود.

ابزار دقیق

  • ترانسدیوسر: تبدیل سیگنال های خروجی از یک سنسور به سیگنال های استاندارد توسط ترانسدیوسر انجام می شود.
  • نمایشگر: یکی از کاربردی ترین تجهیزات ابزار دقیق، نمایشگر است. همان طور که از نام این ابزار مشخص است؛ ابزار مزبور وظیفه ی نشان دادن پارامترهای فیزیکی را بر عهده دارد. در واقع پارامترهایی را که سنسور اندازه گیری کرده است مانند فشار و دما، نمایشگر، نمایش می دهد. ضمن این که نمایشگر باید سنسور را ساپورت کند و به عبارتی یکدیگر را پشتیبانی کنند. در هر صورت ورودی نمایشگر باید استاندارد باشد و ورودی های استاندارد عبارتند از: پشتیبانی کردن از جریان 4 تا 20 میلی آمپر و ولتاژ 0 تا 10 ولت.
  • کنترلر: پس از اندازه گیری و نمایش مقادیر پارامتری مورد نظر برای یک پروسه ی صنعتی، نوبت به کنترل آن پارامترها می رسد که کنترلر آن را به خوبی انجام می دهد. به طور مثال قصد کنترل دمای یک مخزن آب یا بویلر یک نیروگاه را داریم. برای انجام این کار به چه وسایلی نیاز داریم. این وسایل عبارتند از: کنترلر، ترانسمیتر و کنترل ولو (شیر). کنترل ولو در واقع میزان انرژی گرمایشی را کنترل می کند. بسته به نوع انرژی گرمایشی کنترل ولو می تواند میزان گاز ورودی را تنظیم کند و یا میزان دبی عبوری بخار آب را کنترل کند.
  • عنصر نهایی: اگر پروسه ی در دست انجام کنترل باشد؛ مرحله ی آخر پروسه را عنصر نهایی انجام می دهد. عنصر نهایی با توجه به نوع فعالیت می تواند متغیر باشد. ممکن است عنصر نهایی کنترل ولو، موتور الکتریکی، جک های هیدرولیکی و نیوماتیکی باشند. عملگرها در واقع همان عنصرهای نهایی هستند.

اگر قصد دارید که در ارتباط با پرشر سوئیچ اطلاعات بیشتری را کسب نمایید و محصولات آن را مشاهده نمایید می توانید به لینک مراجعه نمایید.

مشاهده ترموستات

ابزار دقیق

کاربرد گسترده ی کاربردی ترین تجهیزات ابزار دقیق در صنعت

    حال که راجع به انواع کاربردی ترین تجهیزات ابزار دقیق کلیاتی را بیان کردیم؛ لازم است تا کاربرد این ابزار را در صنعت متذکر شویم. ابزار دقیق در صنایع بزرگ، حساس و پیشرفته ی نفت، گاز، پالایشگاه، پتروشیمی، نیروگاه برق، نیروگاه هسته ای و صنعت فولاد کاربرد گسترده ای دارند. اما کاربرد این ابزار بسیار مهم و حیاتی فقط به همین صنایع محدود نمی شود و در صنایع دیگری نظیر صنایع غذایی، داروسازی، آب و فاضلاب، صنایع شیمیایی، صنایع سیمان و معدن و صنایع لاستیک سازی کاربرد دارند. با خرید ابزار آلات فوق از مراکز معتبر و نمایندگی های برندهای معروف و هم چنین دقت به اصالت کالا باعث می شود که بهترین و با کیفیت ترین ابزار آلات را تهیه کنید.

در پایان از همراهی و توجه شما عزیزان به مقاله ی پیش رو کمال سپاس گزاری را داریم. امیدواریم با مطالعه ی این مقاله اطلاعات شما در خصوص کاربردی ترین تجهیزات ابزار دقیق، ارتقا یافته باشد.

شادکامی و بهروزی نصیب هر لحظه تان باشد.

ابزار-دقیق