پیشرو صنعت آزما
Search
Search
Close this search box.
راه کارعیب یابی اینورتر پنتاکس

اینورترها کاربرد زیادی در کارگاه‌ها و کارخانه‌های صنعتی دارند؛ اما این دستگاه پرکاربرد و مورد استفاده به مرور ممکن است دچار مشکلاتی شود که شما به راحتی می‌توانید این مشکلات را عیب‌یابی کنید. در ادامه بیشتر به مشکلات اینورتر پنتاکس خواهیم پرداخت.

محصولات مرتبط : ابزار دقیق

معرفی اینورتر پنتاکس

اینورتر در حقیقت به عنوان یکی از چهار مبدل الکتریکی قدرت محسوب می‌شود که قابلیت توان DC ورودی به توان AC خروجی را خواهد داشت. البته ورودی اینورتر ممکن است یک باتری، سلول خورشیدی یا پیل سوختی یا هر گونه منبع جریان مستقیم یا منابع جریان متناوب همراه با تجهیزات یکسو‌سازی باشد که خروجی ولتاژ و فرکانس دلخواه را ایجاد خواهد کرد.

امروزه اینورتر‌های پنتاکس در صنایع زیادی نظیر صنایع شیمیایی، نساجی، غذایی، فلزی، معدنی، پلاستیک، پتروشیمی، آب و فاضلاب و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند. اینورتر‌ها نقش بسیار مهمی در زمینه صرفه‌جویی در مصرف انرژی و کنترل فرآیند‌های صنعتی دارند؛ همچنین اینورترها به دلیل کنترل دور موتورهای الکتریکی، نقش مهمی در کارگاه‌ها و کارخانجات صنعتی خواهند داشت. البته لازم به ذکر است که اینورترها بیشترین کاربرد‌ را در پمپ‌ها دارند.

“بیشتر بخوانید : چه عواملی موجب خرابی سنسورها می ‌شود؟

معرفی اینورتر پنتاکس

انواع اینورتر

اینورترها یا کنترل دور موتور پنتاکس دارای مدل‌های مختلفی هستند که هر کدام متناسب با کاربرد‌های متفاوت صنعتی تولید و عرضه می‌گردند. اینورترهای پنتاکس در سایزها و فریم‌های مختلفی تولید و عرضه می‌شوند. شما باید متناسب با نوع کار و نیازمندی خود اینورتر مورد نظر را تهیه کنید تا نتیجه‌گیری و بازدهی بهتری داشته باشید.

مزایای استفاده از اینورتر های پنتاکس

اینورترها از مزایای بسیار برخودار هستند که برخی از این مزایا عبارتند از:

  • بهینه‌سازی مصرف انرژی از طریق کاهش مصرف برق
  • ایجاد فشار ثابت در کمپرسور و پمپ‌ها
  • راه‌اندازی و توقف نرم الکترو موتورها
  • افزایش طول عمر الکتروموتور و تجهیزات جانبی
  • قابلیت کنترل سرعت و گشتاور موتور
  • کاهش تنش‌های الکتریکی موتور
  • کاهش تنش‌های مکانیکی موتور

محصولات مرتبط : تهویه مطبوع

ویژگی های اینورتر پنتاکس

اینورترهای پنتاکس با توجه موارد مختلف استفاده‌ای که دارند دارای برخی ویژگی‌ها هستند:

  • صرفه‌جویی زیاد و بهینه سازی در مصرف با استفاده از اینورترهای پنتاکس پیشرفته
  • سازگار با انواع الکتروموتورهای‌ موجود در بازار (ایران)
  • نصب و راه‌اندازی سریع و آسان اینورتر‌های پنتاکس
  • کنترل بهینه سیستم‌ها و افزایش بهره‌وری و راندمان فرآیند
  • مناسب برای بسیاری از کاربرد‌های صنعتی به منظور کنترل دور (سرعت) موتور
  • بازگشت سرمایه با جایگزین کردن اینورتر‌های پنتاکس در کم‌ترین زمان

عیب یابی اینورتر پنتاکس

این محصولات به صورت متداول ساعت کاری بالایی دارند؛ از آنجا که هر دستگاه الکتریکی طول عمر مفیدی دارد، اینورتر پنتاکس نیز پس از سپری شدن عمر مفیدی خود دچار فرسودگی شده و ممکن است مشکلاتی را برای دستگاه ایجاد کند. در ادامه به عیب‌یابی و برخی از مشکلات رایجی که ممکن است در دستگاه اینورتر خواهیم پرداخت.

محصولات مرتبط : برودت سردخانه

دلایل خرابی اینورتر

به طور معمول شایع‌ترین دلیل خرابی اینورتر یا عملکرد نادرست آن مربوط به نصب و راه‌اندازی غلط اینورتر می‌شود؛ شما باید پس از راه‌اندازی به چند نکته زیر توجه داشته باشید:

  • فرسایش خازن‌ها
  • ارتعاشات اولتراسونیک
  • ولتاژ کم و ولتاژ زیاد
  • استفاده بیش از حد
  • اضافه جریان

“بیشتر بخوانید : نظارت ایمن فیلتر با گیج فشار دیفرانسیل

مزایای استفاده از اینورتر های پنتاکس

مشکلات عمومی در اینورتر پنتاکس

اینورتر پنتاکس عموما با برخی مشکلات مواجه می‌شود که این مشکلات به طور خلاصه به ۷ بخش تقسیم می‌شود که عبارتند از:

  1. خاموش شدن صفحه نمایش: یکی از مشکلات رایجی که در دستگاه اینورتر با آن مواجه خواهید شد، خاموش شدن صفحه نمایش اینورتر است. در این حالت ابتدا شما باید دقت کنید که برق ورودی در محدوده ولتاژ مناسب باشد، در دستگاه‌های سه فاز نیز هر سه فاز را باید چک کنید. زمانی هم که برق قطع و وصل شود، می‌توانید تمام سیم‌ها را (به غیر از سیم‌های ورودی و زمین) جدا کرده و مجددا متصل کنید.
  2. خازن‌ها: خازن‌ها یکی از مهم‌ترین و ضعیف‌ترین قسمت‌ها در اینورتر‌ها هستند و اولین قسمتی که ممکن است در این دستگاه دچار مشکل شود خازن‌‌ها هستند. پس در حین تعویض و نصب خازن‌های جدید باید مراقب باشید که خازن‌ها آسیبی نبینند.
  3. خراب شدن پل دیودی: خراب شدن این قطعه تنها زمانی رخ می‌دهد که به برچسب اینورتر تک فاز یا سه فاز بودن آن توجهی نشود.
  4. سوختن فیوز: فیوز‌های برق ورودی به دستگاه بسیار زیاد هستند و همین امر باعث شده که به راحتی دچار مشکل شوند و بسوزند.
  5. منبع تغذیه درایو: خرابی این قطعه زمانی رخ می‌دهد که ولتاژ اضافی به درایو وارد شود و این موضوع می‌تواند یکی از چندین دلایل بوق زدن اینورتر نیز باشد.
  6. شکستگی IGBT به دلیل تهویه نامناسب: شکستگی IGBT می‌تواند به دلایلی مانند ضربه‌های شدید، حرارت بالای سیستم و تهویه نشدن دستگاه به طور مناسب باشد.
  7. راه‌اندازی نشدن اینورتر: گاهی ممکن است صفحه نمایش روشن باشد، اما اینورتر راه‌اندازی نشود. این حالت زمانی رخ می‌دهد که دستگاه در حالت خطا باشد و بایستی شما ابتدا خطا را رفع کرده و مجددا سیستم را راه‌اندازی کنید.

محصولات مرتبط : لوله و اتصالات

تعمیرات اینورتر پنتاکس

در بخش قبل به برخی از دلایل خرابی و مشکلات رایج اینورتر پنتاکس پرداختیم؛ حال به چند مورد از روش‌های عیب‌یابی و تعمیر اینورتر‌ها خواهیم پرداخت:

  • یکی از ابتدایی‌ترین کار‌ها این است که صفحه نمایش کنترل‌کننده اتصالات، دما‌ها، موتور و غیره را چک کنید تا ابتدا منبع اصلی خطا رویت شود.
  • گرد و غبار‌های موجود بر هیت سینک یا قسمت‌های مختلف دیگر دستگاه که وجود دارد را تمیز کنید.
  • تمامی سیم‌ها و اتصالات را چک کنید که شل یا قطع نشده باشند.
  • چنانچه برق ورودی سه فاز بیشتر از ۵ درصد مقدار مصرفی باشد دستگاه را دچار مشکل می‌کند؛ پس باید برق ورودی دستگاه حتما چک شود.
  • ولتاژ و جریان خروجی یکی از مهم‌ترین قسمت‌ها در عیب‌یابی اینورتر پنتاکس هستند؛ چرا که می‌تواند دستگاه را به طور جدی دچار مشکل کند.

سخن پایانی

همان‌طور که گفته شد اینورتر پنتاکس که یک دستگاه الکتریکی است و پس از مدتی امکان دارد دچار مشکل شده و باید تعویض یا تعمیر شود. این یک امر طبیعی است؛ از این رو ما در مورد عیب‌یابی این دستگاه در این مطلب به طور مختصر توضیحاتی را ارائه دادیم. اگر در خصوص عیب‌یابی اینورتر پنتاکس تجربه‌ای دارید آن را با ما به اشتراک بگذارید.