پیشرو صنعت آزما
Search
Search
Close this search box.
تفاوت مشعل گازی و گازوئیلی

مشعل از مهمترین اجزای موتورخانه است. شیوه عملکرد آن به این شکل است که هوا را با سوخت ترکیب و انرژی لازم برای تولید گرمایش را ایجاد می کند. از این رو با کمک مشعل، آب در حال گردش در ساختمان گرم می شود. اما انرژی اولیه ای که وظیفه شعله وری مشعل را بر عهده دارد، متفاوت است. اصولا سوخت مورد استفاده در مشعل ها، گازی یا گازوئیلی است. تفاوت مشعل گازی و گازوئیلی موجب ایجاد تفاوت در عملکرد و تجهیزات موتورخانه می شود. از این رو در این مقاله مزایا، معایب و تفاوت های هر کدام از این مشعل ها به صورت جامع مورد بررسی قرار گرفته است. مشعل جزو اساسی از خط گاز میباشد ، از موارد دیگر این شاخه میتوانیم به بالانسر ، پرشر سوئیچ ، رگلاتور و … نام ببریم که شما میتوانیم در قسمت محصولات از آنها دیدن فرمایید .

محصولات مرتبط : پرشر سوئیچ گاز و هوا دانگز .

مشعل گازی و گازوئیلی

” برای مطالعه ی بیشتر : تجهیزات ایمنی گاز

مشعل گازسوز

مشعل گازسوز یکی از پرطرفدارترین مشعل های مورد استفاده در موتورخانه ها است. انرژی اولیه این مشعل توسط گاز تهیه می شود. با توجه به اینکه گاز در مقایسه با سایر سوخت ها دسترس پذیری بالاتر و قیمت مناسب تری را دارد، استفاده از آن رواج بسیاری پیدا کرده است. با توجه به مطالب گفته شده می توان مزایا و معایب این سیستم را اینگونه تقسیم بندی کرد:

مزایا

  • راندمان مشعل گازسوز در مقایسه با سایر مشعل ها بسیار بیشتر است.
  • این مشعل به تجهیزات و هزینه تعمیر و نگهداری کمتری نیاز دارد.
  • مشعل گازی فاقد آلاینده های محیطی است.
  • امکان دسترس پذیری به گاز بیش از سایر سوخت ها است.

معایب

  • ظرفیت حرارتی موتورخانه تحت تاثیر فشار گاز قرار دارد. یعنی با کاهش فشار گاز این ظرفیت کاهش می یابد.
  • هرچه ظرفیت موتورخانه بیشتر باشد میزان گاز مورد نیاز و مصرفی نیز بیشتر خواهد بود.
  • بسیاری از مناطق به گاز شهری دسترسی مستقیم ندارند.

نازل مشعل گازوئیلی

مشعل گازوئیلی

کارایی مشعل گازوئیلی به زمانی برمی گردد که دسترسی به گاز شهری محدود باشد. این مشعل که انرژی مورد نیاز خود را از گازوئیل تهیه می کند دارای محاسن و معایبی است که در زیر به برخی از آنها اشاره می شود:

مزایا

  • گازوئیل در دسترس ترین و بهترین جایگزین برای گاز شهری است.
  • مشعل گازوئیلی می تواند تکمیل کننده فعالیت مشعل گازی باشد. در برخی از فصول سال ممکن است جریان گاز دچار اختلالاتی شود. از این رو می توان با استفاده از مشعل گازوئیلی از توقف فعالیت موتورخانه جلوگیری به عمل آورد.

معایب

  • میزان آلاینده تولید شده توسط گازوئیل بیش از گاز است.
  • میزان راندمان گازوئیل بسیار پایین تر است.
  • دسترس پذیری به گازوئیل به مراتب دشوارتر از گاز است.
  • مشعل گازوئیلی به سرویس و نگهداری بیشتری نیاز دارد.

محصولات مرتبط : بالانسر گاز ماداس MADAS .

مشعل

” بیشتر بخوانید : انواع شیر گاز

بررسی تفاوت مشعل گازی و گازوئیلی

همانگونه که گفته شد تفاوت مشعل گازی و گازوئیلی موجب تفاوت در عملکرد آنها می شود. همچنین شرایط و محل قرار گیری موتورخانه نیز می تواند بر انتخاب نوع مشعل موثر باشد. از این رو در ادامه به صورت جامع تفاوت مشعل گازی و گازوئیلی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

 تفاوت در نوع سوخت

اولین و بارزترین تفاوت مشعل گازی و گازوئیلی به نوع سوخت آنها برمی گردد. در همین راستا نیز عملکرد و تجهیزات به کار رفته در آنها نیز متفاوت خواهد بود.

مشعل گازوئیلی : در ساختار مشعل گازوئیلی یک الکتروموتور تعبیه شده است که وظیفه ی حرکت و چرخش پمپ گازوئیل و پروانه دمنده را بر عهده دارد. همچنین یک شیر تنظیم فشار در داخل پمپ قرار گرفته است. از سایر بخش های این مشعل می توان به شیر مغناطیسی نصب شده بر روی پمپ یا لوله ی متصل به نازل اشاره کرد. اما عملکرد این مشعل به این صورت است که گازوئیل از نازل عبور می کند. این عبور موجب تغییر ماهیت آن از حالت مایع به پودر می شود. در این مرحله ترانس با ولتاژ بالا، با ایجاد جرقه در سر الکترود، موجب شعله وری پودر پاشیده شده می شود.

مشعل های گازی : تفاوت مشعل گازی و گازوئیلی به عملکرد آنها در تولید شعله برمی گردد. در بخش قبل برای تولید شعله، گازوئیل از حالت مایع به پودر تبدیل شد. اما در مشعل گازی، گاز به طور مستقیم شعله ور می شود. در واقع شیوه عمل این شعله را می توان اینگونه توصیف کرد که با آغاز کار دستگاه، جریان برق موجب جرقه زدن ترانسفورماتور می شود. همچنین همزمان شیر برقی باز و جریان گاز وارد محفظه می شود. در نتیجه با ترکیب شدن هوا با گاز می توان شاهد تشکیل شعله بود. اتصال مستقیم این منبع به گاز شهری موجب حذف مشکلات شعله های گازوئیلی می شود. در شعله گازوئیلی لازم است که منبع مرتب پر شود.

محصولات مرتبط : پرشر سوئیچ هوا کروم شرودر .

استفاده از نازل در مشعل گازوئیلی

در مشعل گازوئیلی بر خلاف مشعل گازی از نازل ها استفاده می شود. نازل ها وظیفه ی پودر کردن گازوئیل را بر عهده دارند. عمدتا شکل این نازل ها به صورت مخروطی است. شیوه عملکرد نازل ها به این شکل است که سوخت مکیده شده توسط پمپ گازوئیل را از منافذ ریز عبور می دهند. این امر موجب پودر شدن گازوئیل مایع می شود.

  1. فتوسل
    فتوسل مانع از انباشته شدن سوخت در داخل کوره می شود. به همین دلیل می توان آن را یک مانع در برابر انفجار دانست. استفاده از فتوسل اصولا در مشعل های گازوئیلی باب است. اما گاهی اوقات در برخی از مشعل های گازی نیز از آن استفاده می شود. فتوسل که صفحه ای سرامیکی از جنس سولفید کادمیوم است به صورت مارپیچ طراحی شده است. این ساختار مارپیچی شکل توسط دو سیم به رله متصل شده است.
  2. سرویس های و نگهداری دوره ای
    تفاوت مشعل گازی و گازوئیلی می تواند به تفاوت آنها در سرویس نگهداری نیز مرتبط شود. همانگونه که گفته شد میزان آلاینده های تولید شده در مشعل گازوئیلی بسیار زیاد است. به همین دلیل بعد از مدتی می توان شاهد رسوب آلاینده در آن بود. به همین دلیل به صورت دوره ای تمیز سازی آن اجباری است. اما این آلودگی در شعله های گازی به مراتب کمتر است. لازم به ذکر است در تمامی شعله ها، فیلترهایی با منافذ ریز تعبیه شده است که مانع از ورود آلودگی ها می شوند. اما این امر به معنای بی نیازی آنها از سرویس و نگهداری نیست. علاوه بر این عدم تمیز سازی شعله ها موجب کاهش عمر مفید تجهیزات می شود.